به گزارش ارتباطات مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر ارومیه؛ جلسه ای با عنوان "تولید محتوا جهت نرم افزار گردشگری ارومیه" با حضور مهندس صادق حسین دوستی معاون برنامه ریزی شهرداری، مهندس یاسر اسدپور رئیس سازمان فناوری شهرداری، دکتر رضا حیدری رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری مرکز، معاونین و پژوهشگران مرکز پژوهشهای شورا و صاحبنظران به ریاست دکتر محمدرضا علیزاده امامزاده در سالن جلسات مرکز پژوهشهای شورا برگزار شد.
دکتر سیامک مختاری معاون پژوهشی با قرائت و تفسیر آیاتی چند از کلام الله مجید در ارتباط با اهمیت سفر و گردشگری گفت: از محاسن سفر می توان به فقرزدایی، آرامش روحی و روانی و بلوغ و پختگی اشاره کرد. همچنین دکتر رسول اکبری قائم مقام و معاون اجرایی مرکز پژوهشها با بیان اشعاری در وصف طبیعت بکر آذربایجان و شهرستان ارومیه به مدعوین جلسه خیرمقدم گفت.
دکتر محمدرضا علیزاده امامزاده رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر ارومیه ضمن تقدیر از مدعوین جلسه، با اشاره به بازتاب فعالیت های مرکز پژوهشهای شورای شهر ارومیه در بعد استانی گفت: با اینکه مرکز پژوهشهای شورای شهر ارومیه هنوز به جایگاه اصلی خود نرسیده، ولی بازتاب فعالیت های این مرکز فراتر از جغرافیای شهر ارومیه بوده است؛ وی ادامه داد: اخیراً مرکز مطالعات و پژوهشکده شورای اسلامی شهر نقده با همراهی رئیس شورای شهر، عضو شورای عالی استانها و معاون مالی حوزه علمیه این شهر ضمن اعلام آمادگی همکاری، با مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر ارومیه تفاهمنامه همکاری منعقد کردند.
استادیار دانشگاه و عضو شورای اسلامی شهر ارومیه در اهمیت مقوله مطالعه و پژوهش در مدیریت شهری اظهار داشت: مهندس حسیندوستی مدیری روشنفکر از بدنه شهرداری است که به مقوله مطالعه و پژوهش باور قلبی دارد؛ هزینهکرد در پژوهش سرمایهگذاری بوده و از هزینههای مازاد آینده جلوگیری میکند.

رئیس مرکز پژوهشهای شورا با اشاره به تنوع محتوای موجود و پیشنهادی مرکز پژوهشهای شورا برای تولید نرمافزار گردشگری، به کار علمی دقیق توام با حساسیت بیشتر تاکید کرده و گفت: اولویت های استان آذربایجان غربی و شهرستان ارومیه در تولید محتوای نرم افزار لحاظ شود و علاوه بر میهمانان، برای شهروندان ارومیه نیز کاربردی باشد.
عضو کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورا همچنین با برشمردن مسائل مرتبط با حوزه شهر، مدیریت شهری و وجود شعرا و فعالان ادب گفت: اگر بتوان از کتب علمی و ادبی، مخصوصاً کتابهای منتشره در باب مدیریت شهری حمایت کرد، شهرداری ارومیه میتواند به الگوی کشوری شهرداری ها تبدیل شود.
مهندس صادق حسیندوستی معاون برنامهریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری در آغاز سخنانش گفت: دکتر علیزاده امامزاده با تلاش خود و همکارانش، موتور پژوهش را در شهر و شهرداری ارومیه روشن کرد، شاید نتایج را امروز و فردا نبینیم، ولی در درازمدت، اثرات مثبت خود را نشان خواهد داد، این اثر پژوهش است.
معاون برنامهریزی شهرداری ارومیه در تشریح اهمیت توریسم، گردش مالی ناشی از اطلاعات را بیشتر از نفت دانسته و اظهار داشت: امروزه جامعه، نیاز به توسعه اجتماعی و اقتصادی، اشتغال، تبادل فرهنگی و اعلام واقعیت های فرهنگی کشور دارد و با توجه و توسعه صنعت توریسم میتوان تصویر اشتباهی که از سرزمین ما در خارج مرزها ترسیم شده را تغییر و باطن واقعی را نشان داد.

وی توجه به نوع مخاطب نرمافزار را در کیفیت محتوای تولیدی مهم دانسته و اهمیت گردشگری مجازی را در دسترسی 24ساعته و تمام ایام هفته عنوان کرد و گفت: شاید گردشگری مجازی (آنلاین و آفلاین) نتواند مفهوم واقعی گردشگری را محقق کند، ولی انگیزه لازم برای گردشگری را در مخاطب ایجاد میکند.
معاون برنامهریزی شهرداری همچنین سهولت دسترسی و استفاده کاربران نرم افزار را مورد توجه قرار داده و به بررسی موارد مشابه تولید شده در شهرهای ایران و جهان پرداخت و استفاده از ایدههای نو و محتوای مبتنی بر تصویر و حس بینایی را سریعترین روش ارتباطی دانست.
دکتر رضا حیدری رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری مرکز پژوهشهای شورا با اشاره به اعتراف اخیر ترامپ در سخنرانی اخیر خود به غنا و پشتوانه قوی فرهنگ در ایران، گفت: شأن گردشگری و حوزه فرهنگی ما، خیلی فراتر از جایگاه فعلی است و باید برای اصلاح آن تلاش کرد. او در ادامه به بررسی رویداد تبریز 2018 پرداخت وگفت: این یکسال فرصت خوبیست تا تجربیات و اتفاقات پایتخت یکساله گردشگری جهان اسلام را آنالایز و در ارومیه استفاده کنیم.
وی همچنین از لزوم شناساندن بیشتر حوزههای گردشگری و مشاهیر ارومیه برای برخی از ساکنین آذربایجان غربی و ارومیه خبر داده و تبلیغات در حوزه گردشگری مخصوصاً از رسانهها و صداوسیما را مهم دانست. رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری مرکز پژوهشهای شورا همچنین برندسازی از غذاهای سنتی آذربایجان در ارومیه را امری مغفول مانده و قابل اهمیت دانست.

در ادامه جلسه دکترعلیزاده امامزاده عضو کمیسیون سرمایه گذاری و گردشگری شورای شهر با اشاره به گستردگی عمل در ساخت نرمافزار، پیشنهاد داد تا در تدوین نرم افزار گردشگری ارومیه، خدمات جانبی برای کاربران همچون مشاوره اجتماعی و خانواده، خدمات شهرداری و هر آنچه که علاوه بر گردشگران برای شهروندان نیز قابل استفاده مستمر باشد را اِعمال کنند.
رئیس مرکز پژوهشهای شورا در حمایت از تولید محتوا اذعان داشت: شورای شهر و مرکز پژوهشهای شورا میتواند کتبی را که در موضوعات مدیریت شهری، شهرداری و گردشگری منتشر میشود را با درج لوگو مورد حمایت قرار داده و مدیریت شهری و شهرداری ارومیه در باب ترویج و تولید علم الگویی برای کشور باشد.

مهندس یاسر اسدپور رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری ارومیه به تشریح قابلیتهای سازمان متبوع، پرداخته و آمادگی سازمان فناوری را برای تولید اپلیکیشن و نرمافزارهای آنلاین و آفلاین را برای استفاده شهروندان و ساکنان سایر شهرها و کشورها برای آشنایی با جاذبه های توریستی ارومیه، و به تبع آن ایجاد انگیزه برای سفر به این شهر را اعلام کرد.
در ادامه جلسه آقایان بیگزاده و بدرمیران از کارشناسان سازمان فناوری، و مهدی اسدی، عضدالدینی ملکی و سعید اسلام به بحث و تبادل نظر پرداختند که مقرر شد: نظرات و محتوای پیشنهادی بصورت مکتوب برای بررسی و تبادل نظر به اشتراک گذاشته شود.
پایان خبر/ا