هیأت امنا
1 - یازده نفر اعضای اصلی شورای اسلامی شهر ارومیه
2 - شهردار یا قائم مقام شهردار ارومیه
3 - رییس مرکز (دبیر هیأت امنا)
تبصره: رییس شورای شهر، عضو و رییس هیأت امنا است.
وظایف هیأت امنا
1 - تأیید اهداف و سیاستهای پیشنهاد شده از طرف رییس مرکز
2 - تأیید و تصویب اساسنامه و تشکیلات مرکز
3 - بررسی و تصویب بودجۀ تفصیلی سالیانۀ مرکز که از طرف رییس مرکز پیشنهاد میشود.
4 - بررسی گزارش عملکرد سالانۀ مرکز که از طرف رییس مرکز ارائه میشود.
5 - انتصاب و عزل رییس مرکز
----------------------------------
شورای پژوهشی:
متشکل از اعضای ذيل بوده و حداقل هر سه ماه یک بار میبایست جلسات آن در مرکز مطالعات و پژوهشهای شورا تشکیل شود. موضوع جلسۀ بعدی میبایست در پایان هر جلسه اعلام شود. همچنین در صورت نیاز به تشـکیل جلســۀ فوری، معاون پژوهشی مرکز میبایــست از رییس مرکز درخواست برگزاری جلسه نماید و 15 روز پیش از برگزاری جلسه، اعضای شورای پژوهشی را برای حضور در جلسۀ فوری با تعیین دقیق موضوع، تاریخ و ساعت جلسه به صورت کتبی مطلع و آگاه سازد.
اعضای شورای پژوهشی:
1 - رییس مرکز (رییس شورای پژوهشی)
2 - معاون پژوهشی مرکز (دبیر شورای پژوهشی)
3 - نمایندۀ کمیسیونهای شورای شهر (کمیسیونهای: سرمایه گذاری، مشارکت و گردشگری ـ خدمات شهری و محیط زیست ـ حمل و نقل، عمران و برنامه ریزی شهری ـ فرهنگی و اجتماعی ـ بودجه و امور حقوقی ـ نظارت)
تبصره: از هر کمیسیون یک نفر به عنوان نمایندۀ ثابت آن کمیسیون در شورای پژوهشی معرفی میشود.
4 - معاونان شهردار (معاون برنامه ریزی و توسعۀ منابع انسانی، معاون خدمات شهری، معاون شهرسازی و معماری، معاون زیربنایی و حمل و نقل شهری، معاون مالی و اقتصادی)
5 - رؤسای کمیته های علمی مرکز (نخبگان دانشگاهی)
6 - معاونان پژوهشی دانشگاههای ارومیه تبصره: رییس کمیتۀ علمی موظف است یک نفر از اعضای کمیتۀ علمی را در زمان غیبت خود در جلسۀ شورای پژوهشی به عنوان نمایندۀ خود در این شورا معرفی نماید و یک هفته پیش از تشکیل جلسه، مراتب عدم حضور خود را به اطلاع نمایندۀ خود و مدیر علمی مرکز برساند. معرفی نمایندۀ رییس کمیته برای حضور در جلسۀ شورای پژوهشی (در موارد خاص) در اولین جلسۀ کمیتۀ علمی میبایست به صورت کتبی به مدیر علمی مرکز اطلاعرسانی شود.
وظایف شورای پژوهشی:
1 - سیاستگذاری و تعیین خط مشی پژوهشی مرکز در حوزۀ علوم مدیریت شهری
2 - هم افزایی و هم اندیشی اعضای شورای پژوهشی برای رفع موانع موجود و تسهیل فرآیند اجرای طرحهای پژوهشی در حوزۀ مدیریت شهری
3 - نیازسنجی محورهای پژوهشی برای مدیریت شهری (شهرداری و شورای شهر) و ابلاغ آن به کمیته های علمی جهت تهیۀ طرح پژوهشی
4 - بررسی و تصویب طرحهای پژوهشی
5 - ارائه و ابلاغ طرح پژوهشی مصوب به شهردار و رییس شورای شهر از طرف رییس شورای پژوهشی و نظارت بر حسن اجرای طرح
6 - بازنگری و تصویب آیین نامۀ تشکیل و نحوۀ ادارۀ کمیته های علمی
7 - نظارت بر فعالیت های انتشاراتی و تولید محتوای علمی و پژوهشی مرکز اعم از چاپ کتاب، نشریه
8 - بازنگری و تصویب آیین نامۀ نحوۀ همکاری با دانشگاه ها، حوزه های علمیه و نهادهای علمی و پژوهشی و مؤسسات افکارسنجی
9 - بررسی و تأیید چگونگی برگزاری کارگاه ها، دورههای آموزشی و پژوهشی و همایش های علمی و پژوهشی
10 - تصویب ملزومات پژوهشی مرکز و تجهیزات مورد نیاز برای تسهیل امور پژوهشی
-------------------------
اهداف مرکز
نظام نامه پژوهشی شورای اسلامی شهر و شهرداری ارومیه
نظام نامه پژوهشی، سیستمی است فراگیر که در بطن ساختار سازمانی شورای اسلامی شهر و شهرداری ارومیه شکل گرفته و با روش های نظام مند به هدایت، مدیریت در اجرای طرح های پژوهشی براساس حدود اختیارات و مسئولیت سازمان های ذیربط اقدام می نماید.
- فلسفه وجودی و چشم انداز نظام پژوهشی
ایجاد مجموعه ای منسجم، هدفمند، جامع و نظام یافته مدیریت معطوف به راهبردها، سیاست ها، برنامهریزی، هدایت، ارزیابی و نظارت و نیز اجرای پژوهش ها جهت بهبود اثربخشی و کارایی تصمیمات حوزه ماموریتی سیاست گذاری، برنامهریزی و اجرایی در امور عمران و مدیریت شهری به ویژه برای شهرارومیه میباشد.
در جهت تحقق چشم انداز شهر ارومیه به عنوان شهری دانش پایه و هوشمند، نظام پژوهشی شورای اسلامی شهر و شهرداری ارومیه در افق چشم انداز، سیستمی است نظام مند، پویا، اثر بخش، یکپارچه، هدفمند، کارا، اطمینان بخش و تعاملات فعال و موثر با عناصر محیطی و ذینفعان خود در امور عمران و مدیریت شهری، به ویژه برای شهر ارومیه میباشد.
سیاست گـذاری، راهبری و مـدیریت فعـالیتهای مطالعاتی و پژوهشی بـر اساس استراتژی ها، سیاست ها، بـرنامه هـا و نیـازمندیهای شورای اسلامی شهر و شهرداری ارومیه و عنـاصر محیطی کشور با توسعه و بکارگیری ظرفیت های سازمانی، ملی و فرا ملی.
- -راهبری مطالعات و پژوهش ها در شورای اسلامی شهر و شهرداری ارومیه
- مدیریت مطالعات و پژوهش ها از جمله سیاستگذار ی، برنامهریزی، سازماندهی، کنترل و فراهم آوری الزامات مرتبط جهت پشتیبانی از مطالعات و پژوهش ها در امور عمران و مدیریت شهری
- انجام مطالعات وپژوهشهای مبتنی بر شناخت و تجزیه و تحلیل دستاوردهای علمی ـ کاربردی، تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و نیز امور مدیریت شهری و تهیه و تدوین گزارش های آماری جهت ارائه راهبردها، سیاستهای اجرایی و طرح های مناسب
- توسعه و بکارگیری همه جانبه منابع و ظرفیت های علمی و پژوهشی موجود و در دسترس شورای اسلامی شهر و شهرداری ارومیه ، مراکز دانشگاهی و پژوهشی داخلی و خارجی جهت پاسخگویی به نیازهای پژوهشی شورای اسلامی شهر و شهرداری ارومیه و سازمانها و مراکز تابعه
نظام پژوهشي شورای اسلامی شهر و شهرداری ارومیه در دو حوزه مديريتي و اجرايي طراحي شده است.
وظايف اساسي حوزه مديريتي شامل شورا و کميسيون بوده و در مرکز مطالعات قرار دارد، بطور عمده مرتبط با سياستگذاري، برنامهريزي، راهبري و مديريت در پژوهشها از جمله، تعيين جهتگيريهاي پژوهشي، تعيين و پيگيري جذب بودجههاي پژوهشي، پيگيري مديريت اجرايي پژوهشها همچـون سازمـاندهي، بـرنـامهريزي و به کـارگيري ظـرفيتهاي پـژوهشي در مـراکز دانشگاهي و پژوهشي و نظـارت و ارزيابي پياده سازي نتايج خروجيهاي پژوهشي در محيطهاي کاربردي ميباشد.